آدرس آی پی چیست؟
آیپی (IP) یا internet protocol d به سیستم آدرسدهی در شبکههای رایانهای میگویند که برای شناسایی و مشخص کردن دستگاهها و کامپیوترها در اینترنت یا شبکههای محلی استفاده میشود. به گونه ای که هر دستگاه متصل به اینترنت یک آدرس آی پی منحصر به فرد دارد؛ که هر یک از این آدرس ها یک رشته ای از اعداد اند که با نقطه از هم جدا شده اند. برای مثال (192.168.1.1). آدرس های آی پی هر کدام کارکرد متفاوتی با هم دارند که در این مقاله به صورت کامل و مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت؛ پس در ادامه با ما همراه باشید، اگر به خرید آی پی ایران احتیاج دارید کلیک کنید.
IP چیست؟
در ابتدا به این اشاره کردیم ک هر دستگاه در شبکه یک آدرس IP منحصر به فرد دارد که برای شناسایی آن در شبکه بسیار ضروری است.
آدرس IP مسئولیت انتقال بسته های داده را بر عهده دارد که بنا بر این مسئولیت، موظف است اطلاعات را بین دستگاه ها منتقل کند. به گونه ای که میتواند داده ها را به مقصد با استفاده از مسیر های مختلف هدایت کند.
پس متوجه شدیم که آدرس دهی و انتقال داده از ویژگی های اصلی IP به حساب می آیند.
حالا سوال اینجا است که آدرس آی پی چطور نشان داده میشوند؟
همانطور که در ابتدا گفته شد آدرس های IP یک بخش عددی هستند که به وسیله نقطه از هم جدا میشوند و هر بخش مقداری بین 0 تا 255 دارد؛ مثلا (8.8.8.8) یک آدرس IP است. در نتیجه میتوانیم حداقل و حداکثر آدرس آی پی را به صورت (0.0.0.0) و (255.255.255.255) نشان دهیم
پروتکلهای IPv4 و IPv6 چه چیزهایی هستند؟
به طور کلی پروتکل های IP به صورت IPv4 و IPv6 تعریف میشوند که پروتوکل های IPv4 و IPv6 به ترتیب قدیمی تر و جدید تر هستند.
این پروتوکل ها برای شناسایی و ارتباط IP بین دستگاه ها و شبکه های رایانه ای (اینترنت) طراحی شده اند که هر کدام ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود را دارند و به نحوی از نقاط ضعف و قوت متفاوتی برخوردار هستند. حال بیایید با هرکدام از این پروتوکل ها بیشتر آشنا شویم.
1. مفهوم آدرس ip ورژن (IPv4)
پروتوکل IPv4 یا (Internet protocol version 4) یک آدرس 32 بیتی اولین و معروف ترین نسخه است. این پروتکل از سال 1988 تا به امروز پر استفاده ترین نوع آی پی بوده اما رفته رفته پروتوکل IPv6 در حال جایگزاری آن است.
مثال هایی که تا کنون گفته شد همه از این نوع پروتوکل بودند.
2. مفهوم آدرس ip ورژن (IPv6)
به دلیل کمبود ها و مشکلاتی که IPv4 دارای آنها بود؛ پروتوکل IPv6 یا (nternet Protocol version 6) بوجود آمد.
این پروتوکل ساختاری 2 برابر ساختار IPv4 دارد. یعنی به عبارتی شامل 8 گروه از 4 عدد هگزا دسیمال است که با دو نقطه از هم جدا شده اند و این امکان را دارد که 343 میلیارد آدرس منحصر به فرد را ارائه دهد؛از این پروتوکل میتوان (2001db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334) را مثال زد.
در نهایت از تفاوت های اصلی بین این دو پروتکل میتوان به تعداد آدرس ها ، روند آدرس دهی ، امنیت و کارایی اشاره کرد.
بعد از اینکه انواع آدرس های آی پی را به خوبی شناختیم، بیایید به بخش نحوه کارکرد آن بپردازیم.
نحوه کارکرد آی پی چیست ؟
هر دستگاه متصل به اینترنت، مانند روترها،رایانه ها، و موبایل برای شناسایی و برقراری ارتباط با یکدیگر نیاز به یک آدرس IP دارند؛ این آدرس مانند یک زبان است که به این دستگاه ها اجازه میدهد تا یکدیگر را بشناسند و امکان ارتباط را داشته باشند.
تصور کنید که میخواهید از یک فروشگاه آنلاین خرید کنید، پس از برقراری ارتباط و سفارش، فروشگاه تمام محصولات را تقسیم بندی میکند و سپس آنها را به اداره پست ارسال میکند، از آنجا هم آدرس فرستنده و گیرنده مشخص میشوند تا محصول به دست خریدار برسد؛ نحوه کارکرد آی پی نیز همین گونه است، در واقع آی پی ها حکم آدرس فرستنده و گیرنده را دارند، روتر ها و دستگاه های شبکه نیز مسئولیت مسیر یابی را دارند و بسته ها را از مبدا به مقصد مورد نظر هدایت میکنند،شاید پیچیده باشد اما istnets اینجاست تا برای شما این کار را به راحتی انجام دهد تا دسترسی به تمامی بانکهای ایرانی که در خارج از کشور شعبه دارند را برای شما امکان پذیر کند.
چرا باید آدرس IP را بشناسیم؟
شناسایی آدرس IP و کاربرد های آن به دلایل زیادی حائظ اهمیت است که در ادامه به آن ها میپردازیم.
1. شناسایی دستگاه در شبکه:
از آنجایی که آدرس IP هر دستگاهی که به شبکه اینترنت متصل میشود منحصر به فرد است، دانستن آدرس IP به ما و مدیران شبکه امکان این را میدهد که تشخیص دهیم کدام دستگاه فعال است و در کجا مشکل اتصال وجود دارد که آن را شناسایی و برطرف کنیم.
2. رفع مشکل های اتصال:
برای همه پیش آمده که گاهی اوقات به دلایلی دچار مشکل اتصال و اینترنت میشویم، دانستن آدرس IP به ما این امکان را میدهد که ابتدا تشخیص دهیم که این مشکل از سمت خودمان است یا از سمت شرکتی که سرویس اینترنت را برای ما فراهم میکند. و سپهس بررسی های لازم بر روی شبکه را انجام دهیم و مثلا با ست کردن یک DNS این مشکل را برطرف کنیم.
3. امنیت
موضوع امنیت و ایمنی شبککه اینترنتی که به آن متصل هستیم از اهمیت به سزایی برخوردار است، از این سو شناخت آدرس IP به ما کمک میکند که بتوانیم آدرس های مشکوک حملات سایبری را شناسایی و از آن جلوگیری کنیم، همچنین بتوانیم دسترسی به دستگاه های خاص را برای آدرس های IP محدود کنیم.
4. ایجاد تغییر در تنظیمات شبکه:
با دانستن و شناسایی آدرس IP میتوانیم با استفاده از آی پی های مختلف به سیستم هایی که به آدرس های IP خاصی وابسته هستند دسترسی داشته باشیم.
5. موقعیت مکانی:
همانطور که میدانید آدرس IP و موقعیت مکانی، با یکدیگر ارتباط دو سویه دارند به همین دلیل شناسایی IP میتواند به برخی سرویس ها مانند تبلیغات که بر اساس موقعیت مکانی کاربر عمل میکنند کمک کنند که در نتیجه شرکت ها بتوانند با تحلیل بر روی این موضوع به بهینه سازی خدمات بپردازند.
در نتیجه با شناسایی آدرس IP میتوانیم از نحوه کارکرد آن مطلع شویم و با راحتی بیشتری از اینترنت استفاده کینم.
آدرس آی پی وب سایت چیست؟
به مجموعه ای از اعداد گفته میشود که متعلق به یک سرور یا وب سایت خاص میباشد و امکان شناسایی و قابل دسترسی بودن را برای آن فراهم میکند.
به صورت کلی، این آدرس ها ساختاری مانند به آدرسIPv4 و IPV6 دارند (4 عدد بین 0 تا 255) یا حروف و اعداد (2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334)
اگر شما صاحب یک وبسایت هستید می توانید با مراجعه به سایت ارائه دهنده هاست خود آدرس IP خود را بدست آورید و یا اینکه URL وبسایت خود را در ابزار هایی مثل WhatIsMyIP’s DNS Lookup تایپ کنید تا آی پی آدرس شما برایتان نمایش داده شود
چگونه آدرس IP خود را پیدا کنیم؟
1. پیدا کردن آدرس IP در سیستم عامل ویندوز
روش اول (از طریق تنظیمات):
وارد منوی تنظیمات شوید: از منوی شروع روی گزینه تنظیمات کلیک کنید.
به بخش شبکه و اینترنت بروید.
انتخاب کنید که آیا شما به صورت کابلی یا بیسیم متصل هستید.
روی شبکه خود کلیک کنید.
در قسمت ویژگیها، آدرس IP خود را در زیر آدرس IPv4 مشاهده خواهید کرد.
روش دوم (از طریق Command Prompt):
Command Prompt را باز کنید: در نوار جستجو، “cmd” یا “Command Prompt” را جستجو کرده و آن را باز کنید.
دستور ipconfig را تایپ کرده و Enter بزنید.
در لیست نمایش داده شده، به دنبال آدرس IPv4 بگردید. این عدد آدرس IP شماست.
2. پیدا کردن آدرس IP در سیستم عامل مک:
استفاده از (System Preferences):
به System Preferences بروید.
روی Network کلیک کنید.
نوع اتصال خود (Wi-Fi یا Ethernet) را انتخاب کنید.
آدرس IP شما در بخش Status (وضعیت) نمایش داده میشود.
3. پیدا کردن آدرس IP در دستگاههای موبایل:
در دستگاه androind
به بخش Settings (تنظیمات) بروید.
روی Network & internet کلیک کنید.
به Wi-Fi بروید و شبکه متصل شده را انتخاب کنید.
آدرس IP شما در بخش Advanced نشان داده شده است.
در دستگاه ios
به بخش Settings بروید.
روی Wi-Fi کلیک کنید.
به شبکه متصل شده بروید و روی علامت “i” کلیک کنید.
آدرس IP شما در بخش IP Address نمایش داده خواهد شد.
آدرس IP و نام دامنه چیست؟
آدرس IP و نام دامنه نقش متقابلی با هم دارند. در واقع نام دامنه به عنوان رابط کاربری عمل میکنند، چرا که به راحتی با یاد می مانند و قابلیت استفاده راحت تری دارند، درحالی که آدرس IP نقش شناسایی دقیق سرور ها و دستگاه ها را داد.
انواع آدرس IP
به صورت کلی کاربران شبکه و فضای اینترنت با دو نوع IP (آدرس IP خصوصی و آدرس IP عمومی) سر و کار دارند که در ادامه هردو را بررسی خواهیم کرد.
آدرس IP خصوصی:
هر دستگاهی مانند (موبایل، کامپییوتر، لپتاپ و تلویزیون هوشمند) متعلق به شما یک آدرس IP دارند که به آن آدرس IP خصوصی گفته می شود.
آدرسهای IP خصوصی برخلاف آدرسهای IP عمومی، تنها در شبکههای محلی قابل شناسایی اند و بهطور مستقیم از اینترنت (خارج شبکه) قابل دسترسی نیستند.
آدرس IP عمومی:
به طور کلی به آدرس هایی که در اینترنت آزاد به طور جهانی قابل شناسایی اند آدرس IP عمومی گفته می شود.
آدرس IP مرتبط با مودم شما (ISP) در واقع همان آدرس IP عمومی مرتبط به دستگاه شماست و به شما این امکان را می دهد که با دستگاه های خارج از شبکه ارتباط برقرار کنید و همینطور دستگاه های خارج از شبکه با شما ارتباط برقرار کنند.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت whatismyip.com آدرس IP عمومی خود را دریافت و مشاهده کنید.
آدرس IP ثابت و متغیر:
در واقع آدرس IP عمومی به دو بخش ثابت و متغیر تقسیم میشود که در ادامه هر دو را توضیح خواهیم داد…
آدرس IP متغیر:
احتمالا تجربه قطع شدن مودم اینترنت خود را داشته اید، وقتی مودم اینترنت شما قطع و وصل می شود در واقع یک آدرس IP جدیدی را در اختیار شما قرار خواهد داد و آدرس IP قدیمی شما به یک کاربر دیگری اختصاص داده می شود.
دلیل این اتفاق هم این است که ISP ها باید در هزینه ها صرفه جویی کنند و این موضوع به همین منظور صورت می گیرد. این کار مزایای زیاد دیگری نیز دارد که از آن ها میتوان به مسئله امنیت و هک نشدن کاربران اشاره کرد.
آدرس IP ثابت:
این نوع آدرس IP به سادگی برای همه در دسترس نیستند و شما برای استفاده از این قابلیت، باید آن را از شرکت ارائه دهنده ISP خریداری کنید.
این قابلیت را افرادی که قصد میزبانی سرور خود را دارند نیاز است و از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین کسانی که از V.P.N استفاده میکنند میتوانند IP اختصاصی سفارش دهند و آن را دریافت کنند چرا که به کاربر این امکان را می دهد که وبسایتها و آدرسهای ایمیل متصل به آن یک آدرس IP ثابت داشته باشند و خیلی راحت با یک IP واحد در دسترس باشند، اگر میخواهید به طور دقیق متوجه شوید vpn چیست بلاگ مرتبط مارا مطالعه کنید.
آدرس IP وبسایت:
همانطور که گفته شد آدرس IP های وب سایت ثابت هستند و صاحبان وب سایت هایی که میزبانی دریافت میکنند میتوانند از IP های اختصاصی و IP های اشتراکی استفاده کنند که در ادامه بیشتر به آن ها خواهیم پرداخت…
آدرسهای IP اشتراکی:
هاست اشتراکی در واقع به هاست هایی گفته می شود که در حال میزبانی چند هاست روی یک سرور میباشند و در این صورت همه آن هاست ها از یک IP اشتراکی برخوردار می شوند، موقعیت مکانی و لوکیشن این IP ها هم بسته به موقعیت جغرافیایی آن سرور تعیین می شوند.
آدرسهای IP اختصاصی:
برخلاف آدرس های اشتراکی، این نوع سرور ها با قرار دادن یک سرور و فضای اختصاصی در اختیار شما، کل فضای را مهیا می کنند و در این صورت آدرس IP سرور نیس به صورت اختصاصی برای شما است.
از مزایی این موضوع میتوان به دریافت ساده و راحت گواهی SSL و اجرای راحت پروتکل فایل FTP اشاره کرد.
آدرس ip رزرو شده:
سازمان های مختلف برای تسهیلل مدیریت شبکه های داخلی یا خصوصی به طور خاص برای استفاده خصوصی در بعضی شبکه ها از این آدرس ها استفاده میکنند و به طور کلی این آدرس ها برای کار های این چنینی استفاده می شوند.
این آدرس ها برای استفاده در شبکه های محلی و خصوصی طراحی شده اند و نمیتوانند به صورت مستقیم به اینترنت متصل شوند.
آدرس آی پی 0.0.0.0 چیست؟
به طور کلی این آدرس معمولا به عنوان نشانی موقتی یا عمومی برای هدف های خاص در شبکه ها و سیستم ها در نظر گرفته شده اند، که در ادامه به بررسی جزئی آنها میپردازیم…
1. نشان دادن تمامی آدرس ها:
در برخی از مواقع آدرس 0.0.0.0 به عنوان یک نشان دهنده همه آدرس ها استفاده می شود
2. آدرس اولیه:
بعضی وقت ها وقتی یک دستگاهی مانند مودم روتر به اینترنت متصل نمی شود یا آدرس ip خود را دریافت نمی کند، ممکن است از آدرس 0.0.0.0 به صورت موقت استفاده کند.
3. تنظیمات:
در برخی از موارد، مانند پیکربندی سرورهای DHCP، آدرس 0.0.0.0 ممکن است برای مشخص کردن این که سرور هنوز آدرس IP معینی نگرفته است، به کار برود.
4. موارد خاص:
در بعضی مواقع این آدرس در برنامه نویسی شبکه یا کتابخانه ها مختلف به عنوان یک آدرس عمومی استفاده می شود تا امکان اتصال از هر آدرس را برآورده کند.
آدرس آی پی 127.0.0.1 چیست؟
احتمالا اسم (localhost) را شنیده اید، آدرس IP (127.0.0.1) به این مفهوم اشاره دارد و این آدرس دارای کاربرد های مهم زیادی است که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار میدهیم…
1.تست و عیب یابی:
وقتی توصعه دهندگان و مهندسان شبکه میخواهند نرم افزار ها و سرویس ها را بدون نیاز به یک شبکه خارجی تست کنند از این آدرس استفاده میکنند؛ مثلا وبسایت یا برنامه های وب را بر روی دستگاه خود اجرا میکنند و از طریق این آدرس به انها دسترسی پیدا میکنند.
2. پروتوکل ها:
پروتوکل های شبکه مانند HTTP,FTP,STMP و بسیاری از پروتکل های دیگر میتوانند بر روی این آدرس اجرا و تست شوند.
3. ارتباط لوکال(محلی):
وقتی میخواهید داده ها هیچگاه به شبکه ها بیرونی منتقل نشوند و امنیت و حریم خصوصی خود را حفظ کنید، میتوانید از آدرس 127.0.0.1 استفاده کنید؛ چرا که ارتباط با این آدرس همیشه در شبکه و دستگاه محلی انجام میشود.
به علاوه، این آدرس میتواند به محیط های docker , nginx متصل شوند و از این آدرس در آنها استفاده شود.
آدرس آی پی 8.8.8.8 و آدرس آی پی 8.8.4.4 چیست؟
آدرس های 8.8.8.8 و 8.8.4.4 به طور کلی به عنوان سرور های عمومی گوگل شناخته میشوند. و به کاربران امکان ارتباط با آدرس های وب و ارتباطات اینترنتی را می دهند.
در ادامه بیشتر با این آدرس ها آشنا می شویم.
ویژگیهای آدرسهای 8.8.8.8 و 8.8.4.4:
ین آدرس ها شناخته شده به عنوان DNS اصلی گوگل هستند و یکی از پرکاربرد ترین و معروف ترین سرور های دی ان اس در جهان به شمار میروند.
سرور 8.8.4.4 به عنوان سرور ثانویه گوگل شناخته می شود و به عمدتا به عنوان سرور پشتیبان استفاده می شود
حالا بیایید به بررسی مزایای استفاده از این DNS ها بپردازیم …
1.سرعت بالا:
سرور های DNS گوگل همیشه برای بهینه سازی سرعت به روز می شوند و یک تیم باقدرت پشت صحنه این موضوع قرار گرفته است.
قدرت بالا:
سرور های DNS گوگل به طور مداوم در دسترس هستند و این موضوع به سورت رسمی از طرف گوگل نیز تضمین شده است.
3.امنیت:
اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم این سرور ها از امکانات امنیتی بسیار بالایی برخوردار اند و عمدتا از تقلب هایی که در DNS صورت میگیرند جلوگیری میکنند.
رنج IP چیست؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید گفت که رنج IP به مجموعه ای از آدرس های IP RANGE اشاره دارد که در شبکه ای مشخص مورد استفاده قرار میگیرند یا به عبارتی رنج ای پی شامل مخدوده ای از رشته اعدادی است که در شبکه محلی یا اینترنت جهانی مورد استفاده قرار میگیرند
حالا که با مفهوم رنج آی پی آشنا شدید، بیایید به بررسی کاربرد رنج آی پی بپردازیم…
از کاربرد های رنج IP میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مدیریت شبکه: برای تنظیم و مدیریت شبکههای محلی و اینترنت.
کنترل دسترسی: برای محدود کردن یا اجازه دادن به دسترسی دستگاهها به منابع خاص.
تخصیص منابع: برای اختصاص آدرسهای آیپی به دستگاههای مختلف در یک شبکه.
آی پی داینامیک و استاتیک چه تفاوتی با هم دارند؟
آیپی داینامیک (Dynamic IP) یا پویا:
به آدرسهای اینترنتی گفته میشود که به طور موقت به یک دستگاه در شبکه اختصاص داده میشوند و هنگام هر بار اتصال به شبکه میتوانند تغییر کنند.
ویژگیها و مزایای آیپی داینامیک
تغییر مداوم:
هر بار که یک دستگاه به شبکه متصل میشود، ممکن است آیپی آن تغییر کند. که این ویژگی میتواند به کاهش خطرات امنیتی کمک کند و بسیار کاربردی باشد.
مدیریت آسان:
بیشتر ارائهدهندگان خدمات اینترنتی (ISP) از آیپی داینامیک استفاده میکنند چرا که مدیریت آن سادهتر و نیاز به منابع کمتری دارد در نتیجه ختم به مدیریت آسان تر می شود.
کاهش هزینه:
استفاده از آیپی داینامیک معمولاً هزینه کمتری نسبت به آیپی ثابت دارد که این موضوع برای کاربران خانگی می تواند یک مزیت و برتری مهمی به شمار بیاید.
نحوه کار آیپی داینامیک
آیپی داینامیک عمدتاً به وسیلهٔ پروتکل DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) مدیریت میشود. این پروتکل به دستگاهها این اجازه را می دهد که بهطور خودکار آدرس آیپی و دیگر اطلاعات شبکهای را از سرور DHCP دریافت کنند.
معایب آیپی داینامیک
از معایب آی پی داینامیک میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
عدم ثبات:
برای برخی از کاربردها، مانند هاست وبسایت یا سرور، عدم ثبات آیپی داینامیک میتواند دردسر ساز باشد و مشکلات خاصی ایجاد کند.
دردسر در تنظیمات:
اگر شما به صورت مداوم نیاز به تغییر تنظیمات داشته باشید، این موضوع می تواند برایتان دردسر ساز باشد و مشکلاتی را ایجاد کند.
آی پی استاتیک (Static IP) یا ثابت
آیپی ثابت (Static IP) به آدرسی گفته میشود که بهطور دائمی به یک دستگاه در شبکه اختصاص داده شود و تغییر نکند. این نوع آدرسها بر خلاف آیپی داینامیک که ممکن است با هر بار اتصال تغییر کند، همواره ثابت باقی میمانند و می توانند در این مورد عملکرد بهتری داشته باشند.
ویژگیها و مزایای آیپی ثابت
از مزایای این IP میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کاربرد های آی پی:
میتوانید تمامی عملیات های بانکی خود را به راحتی از خارج از کشور انجام دهید، برای پرداخت قبوض در خارج از کشور بلاگ مارا مطالعه کنید.
ثبات و قابلیت اعتماد:
آیپی ثابت به ارتباطات پایدار و با ثبات کمک میکند و برای خدماتی که به دسترسی مداوم نیاز دارند، بسیار کاربردی و ایده ال است. به عنوان مثال، میتوان به سرورهای وبسایت، سرورهای ایمیل و سیستمهای نظارتی اشاره کرد.
دسترسی آسان:
با داشتن یک آدرس آیپی ثابت، کاربران میتوانند بهراحتی و بدون نگرانی دربارهٔ تغییر آدرسها به دستگاههای شما دسترسی پیدا کنند و این موضوع میتواند بسیار مفید و کاربردی واقع شود.
تنظیمات آسان:
بسیاری از سرویسهای آنلاین نیاز به آدرس آیپی ثابت دارند تا تنظیمات امن و مانیتورینگ را بهبود ببخشند. این موضوع بهویژه در شبکههای شرکتی و تجاری بسیار مهم و حائز اهمیت است.
استفاده از لوکیشن مجازی:
آدرسهای آیپی ثابت میتوانند به لوکیشن های خاصی متصل شوند، که در برخی خدمات مانند V.P.N یا دسترسی از راه دور بسار کاربرد دارد.
حال به بررسی برخی از معایب آی پی استاتیک میپردازیم.
هزینه بالاتر:
بسیاری از ارائهدهندگان خدمات اینترنتی (ISP) برای ارائه آیپی ثابت هزینه بیشتری نسبت به آیپی داینامیک دریافت میکنند و این موضوع برای کاربران اصلا به صرفه نیست.
خطرات امنیتی:
آیپی ثابت ممکن است به دلیل ثباتی که دارد، مورد هدف حملات سایبری قرار گیرد و مضر واقع شود.
تفاوت های IP استاتیک و داینامیک
حالا که به شناخت کافی آی پی های استاتیک و داینامیک رسیدیم، بیایید به بررسی تفاوت های آی پی استاتیک و داینامیک بپردازیم.
آیپیهای استاتیک و داینامیک هر کدام ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند، که در ادامه به بررسی کامل تمام آنها میپردازیم و آن ها را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
1. تفاوت در نوع تخصیص
آیپی استاتیک:
این نوع آدرس بهطور دائمی به یک دستگاه اختصاص داده میشود و تغییر نخواهد کرد. تنظیم آن بهصورت دستی انجام میشود و هنگام راهاندازی مجدد یا هر بار اتصال به شبکه، همان آدرس حفظ میشود.
آیپی داینامیک:
این آدرس بهطور موقت به یک دستگاه اختصاص مییابد و ممکن است با هر بار اتصال به شبکه تغییر کند. تخصیص آن بهطور خودکار توسط سرور DHCP انجام میشود.
2. هزینه
آیپی استاتیک:
معمولاً هزینه بیشتری دارد زیرا ارائهدهندگان خدمات اینترنتی برای ثبات و خدمات اضافی مرتبط با آن هزینه بیشتری دریافت میکنند.
آیپی داینامیک:
معمولاً هزینه کمتری دارد و بیشتر برای کاربران خانگی و شبکههای کوچک مناسب است.
3. ثبات و قابلیت اعتماد
آیپی استاتیک:
به دلیل ثبات آن، برای کاربردهایی مانند سرورهای وب یا دسترسی از راه دور ایدهآل است.
آیپی داینامیک:
این نوع آدرس برای کاربردهای عمومی و خانگی مناسبتر است، اما ممکن است در دسترسی به خدمات خاص مشکلاتی ایجاد کند.
4. مدیریت و نگهداری
آیپی استاتیک:
مدیریت آن ممکن است بهویژه در شبکههای بزرگ چالشبرانگیز باشد، اما پس از تنظیم، تغییرات زیادی نیاز ندارد.
آیپی داینامیک:
بهراحتی قابل مدیریت است و نیازی به تنظیمات مکرر ندارد، زیرا بهطور خودکار تخصیص مییابد.
5. امنیت
آیپی استاتیک:
به دلیل ثابت بودن، ممکن است بیشتر در معرض حملات سایبری قرار گیرد زیرا آدرس آن قابل شناسایی است.
آیپی داینامیک:
با تغییر مداوم آدرسها، میتواند امنیت بیشتری را فراهم کند، زیرا شناسایی آدرس دشوارتر میشود.
6. فعالسازی و کاربرد
آیپی استاتیک:
بهطور معمول در شبکههای شرکتی و کاربردهایی که نیاز به دسترسی مداوم دارند، مانند سرورهای بازی، سرورهای وب و دوربینهای مداربسته استفاده میشود.
آیپی داینامیک:
بیشتر در شبکههای خانگی و برای کاربران عمومی که به تنظیمات پیچیده نیازی ندارند، به کار میرود.
خلاصه
آیپی استاتیک: دائمی بودن، هزینه بیشتر، قابل اعتماد است، برای کاربرد های خاص مناسب است.
آیپی داینامیک: موقتی است، هزینه کمتر و به صرفه بون، برای مدیریت راحتی بیشتری دارد ،برای کاربردهای عمومی مناسب است.
تهدیدهای امنیتی آدرس IP
در دنیای امروزی هکر ها و مجرمان سایبری برای بدست آوردن و هک کردن آدرس IP شما دست به کار های زیادی می زندد و از راهکار های متفاوتی برای رسیدن به هدفشان استفاده میکنند که در ادامه به بررسی برخی از این راهکار ها میپردازیم.
نفوذ به سیستم:
هکر ها میتوانند از آدرس های IP آسیت پذیر برای نفوذ به سیستم ها استفاده کنند و به داده های شما دسترسی پیدا کنند پس هرگز آدرس های آی پی خود را فاش نکنید چرا که کار آن ها آسان تر خواهد شد.
ردیابی آنلاین
در واقع، مجرمان میتوانند با پیگیری فعالیتهای آنلاین شما، آدرس IP شما را شناسایی کنند. فعالیتهایی مانند بازیهای آنلاین و ارسال نظرات در وبسایتها و انجمنها میتواند زمینهساز فاش شدن آدرس IP شما باشد. وقتی آنان به آدرس IP شما دسترسی پیدا کردند، میتوانند به وبسایتهایی مانند whatismyIPaddress.com مراجعه کرده و آن را وارد کنند تا موقعیت مکانیتان را مشخص کنند. علاوه بر این، آنها میتوانند از اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی مانند لینکدین یا فیسبوک که ممکن است نشانی محل زندگیتان را نمایش دهد، استفاده کنند و به این ترتیب اطلاعات بیشتری از شما بدست آورند.
موارد گفته شده و بسیاری از موارد دیگر میتوانند عواقب خطرناکی را برای کاربران داشته باشند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
خطرات مجرمان سایبری و هکر ها بعد از دسترسی به آدرس آی پی شما
اگر مجرمان سایبری آدرس IP شما را بدانند و آن را هک کنند میتوانند حملههایی علیه شما انجام دهند یا حتی هویتتان را جعل کنند. آگاهی از این نوع خطرها خالی از لطف نیست و نحوه کاهش آنها بسیار مهم است.
ردیابی موقعیت مکانی:
با داشتن آدرس IP، مجرمان میتوانند تا حدی موقعیت جغرافیایی شما را شناسایی کنند، که این اطلاعات میتواند برای اهداف مخرب مورد استفاده قرار گیرد.
نفوذ به سیستم:
هکرها میتوانند با شناسایی آدرس IP شما، سعی کنند به سیستم شما نفوذ کنند و به دادهها و اطلاعات حساس دسترسی پیدا کنند.
حملات DDoS:
مجرمان میتوانند از آدرس IP شما برای حملات DDoS استفاده کنند تا خدمات شما را مختل کنند و به شما آسیب برسانند.
فیشینگ:
با دانستن آدرس IP، مجرمان سایبری میتوانند ایمیلها یا پیامهای هدفمندتری برای فریب شما برای ارائه اطلاعات شخصی ارسال کنند.
جمعآوری اطلاعات شما:
مجرمان میتوانند با استفاده از آدرس IP شما، به اطلاعات دیگری درباره شما دسترسی پیدا کنند، از جمله فعالیتهای آنلاین و عادات شما.
استفاده از شبکههای اجتماعی برای عملیات غیرقانونی:
با ترکیب اطلاعات حاصل از آدرس IP و پروفایلهای اجتماعی شما، مجرمان میتوانند اطلاعات بیشتری از زندگی شخصی و حرفهایتان بدست آورند.
حال که با مشکلات امنیتی و اقدامات هکر ها آشنا شدید بیایید به بررسی راهکار های مقابله با آنها بپردازیم.
محافظت از آدرس آی پی
برای محافظت از آی پی میتوانید کار های مختلفی انجام دهید که یکی از آنها مخفی کردن IP است.
مخفیکردن آدرس IP راهی برای محافظت از اطلاعات شخصی و هویت آنلاین شماست؛ برای این منظور میتوانید از روش های زیر استفاده کنید.
استفاده از سرور پروکسی:
سرور پروکسی سروری واسطه است که ترافیک شما ازطریق آن هدایت میشود. از این طریق فقط آدرس IP سرور پروکسی ازطرف شما در اینترنت نمایش داده میشود و اطلاعات ارسالی برایتان ابتدا به سرور پروکسی میروند و سپس بهسمت شما هدایت خواهند شد.
استفاده از شبکه خصوصی مجازی (VPN)
بااینهمه، VPN راهحل بهتری ارائه میدهد. هنگامی که کامپیوتر یا تلفنهمراه هوشمندتان را به VPN متصل میکنید، دستگاه طوری عمل میکند که گویی در همان شبکه محلی VPN قرار دارد و تمام ترافیک شبکه شما ازطریق اتصالی امن به VPN ارسال میشود.
ازآنجاکه کامپیوتر شما طوری رفتار میکند که گویی در شبکه است، میتوانید بهطور ایمن به منابع شبکه محلی دسترسی داشته باشید؛ حتی زمانی که در کشور دیگری هستید، با VPN کشوری دیگر دستگاهتان موقعیت آن کشور را نشان میدهد. استفاده از VPN لایه امنیتی اضافی به دادههایتان میافزاید و امکانی فراهم میکند تا Wi-Fi را دور بزنید و تمام ارتباطاتتان را رمزگذاری کنید.ازآنجاکه کامپیوتر شما طوری رفتار میکند که گویی در شبکه است، میتوانید بهطور ایمن به منابع شبکه محلی دسترسی داشته باشید؛ حتی زمانی که در کشور دیگری هستید، با VPN کشوری دیگر دستگاهتان موقعیت آن کشور را نشان میدهد. استفاده از VPN لایه امنیتی اضافی به دادههایتان میافزاید و امکانی فراهم میکند تا Wi-Fi را دور بزنید و تمام ارتباطاتتان را رمزگذاری کنید.
اگر در خارج از کشورر زندگی میکنید میتونید به آی پی ایران متصل شوید.
همچنین میتوانید با این مقاله به تغییر آدرس آی پی خود بپردازید.
به علاوه راهکار های دیگری نیز برای محافظت IP شما وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
1.تنظیمات حریم خصوصی در شبکههای اجتماعی
2.استفاده از فایروال
3.اجتناب از اشتراکگذاری بیش از حد اطلاعات
4.آنتیویروس و نرمافزارهای امنیتی
5.بهروز نگهداشتن نرمافزارها
6.پیکربندی صحیح روتر
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی کامل آدرس IP پرداختیم و از صفر تا صد تمامی مباحت مربوط به این موضوع را بررسی کردیم امیدواریم مطالبی که گفته شد برای شما مفید واقع شوند.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3
تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.